Intro

Ademleer

John Thomas Bot

Eikenlaan 51, F337

1231BG, Loosdrecht

Tel: 06 - 15612611

info@ademleer.nl

Ademleer biedt aan voor bedrijven, groepen en particulieren,

les in de techniek van de Vol-Ledige adem en meditatie, waardoor contact

ontstaat tussen mens en het eeuwige, natuurlijke, constant veranderende NU. Begeleiding ademsessie, tijdens dynamisch meditatieve bos- en strandwandelingen.

 

Ademwetenschap en Meditatie:

"De sleutel naar de eeuwige,

natuurlijke, constante verandering en de zelfgenezendekracht van lichaam en geest." Adem is de brug die het leven met het bewustzijn verbindt

en lichaam en geest verenigt. Adem is het koord dat de ziel bindt aan het lichaam.

 

"Een nieuwe kijk op het leven":

John Thomas Bot.

 

Ieder menselijk wezen is geboren voor Zelf-realisatie.

 

Ademleer in combinatie met Chakrawetenschap, is een der oudste vormen van zelfgenezing en sleutel naar harmonisatie van gedachten, woorden en daden en een krachtige oplossing voor een succesvol leven. Helpt bij klachten zoals: hyperventilatie, stotteren, astma, stress, spanningen, angst, schuldgevoelens, relatie en/of werkproblemen, jeugdtrauma’s, depressies, weinig zelfvertrouwen, en slaapproblemen.

 

Bewustwording van de techniek van de Vol-Ledige Ademhaling is tevens de sleutel naar zelfbewustzijn.

Bewustzijn is de werkende kracht in al onze activiteiten. Bewustzijn van wat is, van wie je NU bent, van wat je NU voelt, bewustzijn van je lichaam. Je bent elk moment een nieuw persoon. Met bewustzijn ontstaat de herkenning dat je op deze terreinen je eigen werkelijkheid creëert. Transformatie wordt onontkoombaar naarmate deze visie voor je gaat leven. Natuurlijke genezing via bewustwording van de Adem+Meditatie, door techniek van de Vol-Ledige ademhaling en chakravisualisatie. Effecten: Door gebruik te maken van de Vol-Ledige ademhaling leren we bewuster te leven, te werken, te handelen. We komen tot het besef dat we meer dan zuurstof tot ons nemen, maar ons voorzien van pure levensenergie (prana). De Vol-Ledige Ademhaling+ Chakrabewustzijn geeft reiniging van het lichaam van stress. Onzuiverheden worden losgelaten en iedere cel van het lichaam wordt verjongd en weer voorzien van energie, hetgeen zowel lichaam als geest stimuleert. Een afname van depressie en angst. E.E.G.'s wijzen erop dat dit leidt tot de gewenste staat van ontspannen alertheid, lagere niveaus van cortisol (het stresshormoon) en melkzuur (stressindcator) in het bloed. Dit effect is onderzocht door het National Institute of Mental Health and Neurosciences in Bangelore, India. Hierdoor meer levensvreugde en enthousiasme, verbeterde efficiëntie en productiviteit, hogere eigenwaarde, betere gezondheid en welbevinden, grotere sociale vaardigheden, verhoogd bewustzijn en helderder waarneming, sprankelende uitstraling en schoonheid. De kunst van de liefde, liefhebben zonder jezelf te verliezen.

Iedereen wil meer succes, een betere gezondheid en gemoedsrust. Wat ons er van weerhoudt deze eigenschappen in ons leven te bereiken is stress. De mate waarin stress ons te veel beïnvloedt, wordt in het algemeen onderschat. Vaak blijft de geest vasthouden aan woede, schuld en spijt over het verleden of angst voor de toekomst. Dit heen en weer slingeren van de geest is de bepalende factor voor spanning en stress, voor onszelf en de mensen om ons heen. Kunnen omgaan met onze geest en negatieve emoties is een ademwetenschap. Toch wordt ons noch op school, noch thuis geleerd hoe we met onze negatieve emoties kunnen omgaan.

 

Kriya yogatechniek is een unieke ademhalingstechniek, die het lichaam reinigt van stress. Onzuiverheden worden losgelaten en iedere cel van het lichaam wordt verjongd en weer voorzien van energie, hetgeen zowel lichaam als geest stimuleert. Gifstoffen in de cellen veroorzaken traagheid en bevorderen ziekte. De KriYa techniek voorziet de cellen van zuurstof en spoelt de gifstoffen weg. Fysiek worden de cellen verlevendigd. Emotioneel voelt men een gewaarwording van evenwicht en tevredenheid.

De wetenschap van de adem … een krachtige oplossing voor een gezond en succesvol leven.

De adem heeft bewezen een effectief middel te zijn om stress en onzuiverheden uit ons systeem te verwijderen en de geest helderheid en concentratievermogen te brengen. Ze speelt een essentiële rol in hoe wij ons emotioneel en fysiek voelen. Meer dan 80% van de emotionele en fysieke onzuiverheden in ons lichaam worden verwijderd door de adem, toch gebruiken de meeste mensen maar 30% van hun longcapaciteit. Het effect van de Kriya techniek is onderzocht door het National Institute of Mental Health and Neurosciences in Bangalore, India. De resultaten zijn erg bemoedigend: EEG’s wijzen erop dat Kriya techniek leidt tot de gewenste staat van ontspannen alertheid. Lagere niveaus van cortisol (het “stresshormoon”) en melkzuur (“stressindicator”) in het bloed van Kriya–beoefenaars. Afname van depressie en angst. Toename van T-helpcellen bij herstellende kankerpatiënten.

 

In de Bijbel (Genesis 1:27) staat: "God maakte man en vrouw naar Zijn evenbeeld en Hij blies de adem van Zijn leven in hun neusgaten"

 

Ons leven is gebaseerd op de adem. Heel weinig individuen beseffen het belang van een goede ademhaling. Ademen is het leven zelf. Adem is de sleutel naar zelfbewustwording, zelfvertrouwen en harmonisatie van individu en onze levensenergie, in relatie tot het eeuwige NU. We zijn de som van onze: gedachten, gevoelens, woorden. We creëren ieder onze eigen werkelijkheid en ons machtspunt is NU ! Bewustwording van de adem is de sleutel naar transformatie en het contact met het "wonder" van het leven … het onvoorstelbare raadsel van het eeuwige "NU". Beheersing over de adem is beheersing over jezelf; Meesterschap over de adem is meesterschap over jezelf. Transformatie van je adem is de gemakkelijkste manier om je gedachten en leven te kalmeren. Het is opmerkelijk dat in het onderwijs deze EERSTE LEVENSLES niet wordt gegeven, ondanks de kennis van deze lang bekende ademwetenschap. Als we één generatie kinderen de wetenschap van de Vol-ledige adem leren, zou ziekte vrijwel worden uitgeroeid. Wanneer de adem rusteloos wordt, dan zijn ook de gedachten rusteloos. Hoe worden we rusteloos? Hoe worden wij kalm? Als je dit observeert, kan je makkelijk de adem als oorzaak aanwijzen. Als je adem snel is, zoals gedurende boosheid en passie, dan krijg je rusteloosheid. Deze rusteloosheid komt niet alleen in je hart dat sneller gaat slaan, maar ook in iedere cel van je lichaam. Het verstoort je innerlijke rust. Wanneer we echter leren om onze ademhaling te reguleren, dan kunnen we op een heel natuurlijke wijze kalmte van energie en gedachten waarnemen. Via de adem verbinden wij ons met prana, de "levensenergie die het lichaam en de ziel voedt", die de essentiële ingrediënten levert voor het in harmonie en eenheid kunnen functioneren. Het wordt door de ziel gebruikt voor alle manifestaties. Volken in het Verre Oosten hebben al eeuwenlang kennis van prana. Het begint allemaal met de beginselen van energie. Transmutatie van de energievormen is een voortdurend, natuurlijk en eeuwig proces in het materiële & niet materiële universum. Net zoals energie verandert in de materiële wereld, verandert ze ook voortdurend in ons leven. Licht, hitte, magnetisme, elektriciteit en geluid zijn vormen van trillingsbewegingen, net als bij moleculen, bomen, tafels, bloemen en dieren. De enige manifestatie van energie is beweging. Het materiele universum is opgebouwd uit verschillende vormen van energie. Als energie wordt omgezet van passieve naar actieve energie wordt ze getransmuteerd naar andere materialen of verandert in andere vormen. Alleen de mens kan zijn slechte paden veranderen, zijn ups en downs, valkuilen, tekortkomingen, boosheid en trots, al zijn slechte eigenschappen kan hij veranderen. Een innerlijke transformatie is gemakkelijk en eenvoudig door het observeren van de adem.